Meld je aan voor de nieuwsbrief

Gielenhofweg 32 Egchel

Specificaties

Vraagprijs: € 598.000 k.k.

  • Postcode: 5987 NA
  • Woonoppervlakte: 263 m2
  • Perceeloppervlakte: 700 m2
  • Inhoud: 922 m3
  • Bouwjaar: 1911
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 4
  • Ligging: In woonwijk
  • Bouwvorm: Bestaande bouw
  • Soort woning: Woonboerderij
  • Type woning: Halfvrijstaande woning
  • Energieklasse: A
  • Isolatie: Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas, Driedubbel glas
  • CV ketel: Nefit Trendline 2013 GAS

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Aan de Gielenhofweg in het dorp Egchel staat deze prachtige half vrijstaande woonboerderij uit 1911. De woning die charme en comfort combineert in een unieke landelijke setting is van alle gemakken voorzien. Dit karaktervolle huis biedt een verrassende hoeveelheid ruimte en is met oog voor detail afgewerkt met hoogwaardige materialen, waardoor het een warme en luxe uitstraling heeft.

De begane grond heeft naast een woonkamer, grote leefkeuken, proviandkast en bijkeuken ook nog een kantoor/slaapkamer en luxe badkamer. Op de verdieping liggen nog eens drie slaapkamers, waarvan een royale masterbedroom is voorzien van twee inloopkasten en een tweede badkamer. In de tuin vind je een riant terras inclusief sfeervolle terrasoverkapping met open haard.

De woning is bijzonder duurzaam en beschikt over energielabel A. De ramen op de begane grond zijn grotendeels voorzien van triple glas. De Toshiba airco/warmtepomp met een capaciteit van 7,5 kW bedient de woning van zowel koelen als verwarmen in de woonkamer, leefkeuken en de slaapkamer. Het huis verkeert in uitstekende staat van onderhoud en is afgewerkt met hoogwaardige materialen.

Bijzonderheden:
– recht van overpad op oprit. De oprit biedt toegang tot de halfvrijstaande woning aan de linkerzijde. Er wordt zodoende een recht van overpad gevestigd om te komen en te gaan naar deze woning.
– 4 ruime slaapkamers
– duurzaam en zuinig
– triple glas op de begane grond
– voorzien van een airco welke ook kan verwarmen
– energielabel A
– fijne leefkeuken
– grote woonkamer

Bij binnenkomst valt direct de fraaie hal op met zijn hoogoplopende plafond, de massieve paneeldeuren, hoge plinten en markante architraven, dat meteen de toon zet voor de rest van de woning.

De ruime leefkeuken ligt op het zuiden. Het grote getoogde raam en de openslaande deur naar het terras en de tuin zorgen voor veel lichtinval en een directe verbinding met buiten. Ook in de keuken is een airco aanwezig. Je kunt hier koken op een groot gasfornuis met vijf pitten, in de kastenwand is een koelkast en een combimagnetron met oven. Verder is er aan inbouwapparatuur een vaatwasser onder het granieten aanrecht en zijn er voldoende brede lades en kastruimte aanwezig.

Via de brede gang bereik je de bijkeuken en de extra kamer die gebruikt kan worden als werk-, hobby- of slaapkamer. De kamer is afgewerkt met een massief eiken parketvloer en beschikt bovendien over een ruime ingebouwde kast. In de bijkeuken is een tweede keukenblok aanwezig met wasbak en de witgoedaansluitingen voor een wasmachine en een droger. Over de volle breedte bevindt zich een kastenwand met veel opbergmogelijkheden waarin tevens de cv-opstelling (Nefit-Trendline 2013) is weggewerkt.

Aan de voorzijde van het huis ligt de royale woonkamer van circa 54 m², met sfeervolle houtkachel. Wat meteen in het oog springt zijn de unieke plafondhoge deuren van oranje en aardetinten. De fraai vormgegeven airco geeft zowel verkoeling in de zomer als ook warmte in de winter. De massieve licht-eiken parketvloer, het hoge plafond en de grote raampartijen zorgen voor een lichte, open ruimte. Via een loopdeur heeft u toegang tot het terras, waar u kunt genieten van de tuin en de buitenlucht.

Vanuit de gang is eveneens de badkamer bereikbaar. In deze ruime badkamer kun je echt ontspannen! Kies je voor een douche of ga je relaxen in het ligbad? Er is een groot wastafelmeubel aanwezig met twee kranen en daarboven een spiegel met ledverlichting, een design verwarming en een toilet. De vloer bestaat uit donkere vloertegels en er is gekozen voor een gemarmerde grijze wandtegel, voor de ontluchting is er een mechanische ventilatie. Vanuit de gang bereik je ook de praktische kelder/proviandkast met daarnaast een apart toilet. Hier bevindt zich ook de trapopgang naar de verdieping.

De eerste verdieping is volledig vernieuwd en voorzien van een drempelloos doorgelegde laminaatvloer, strak gestucte wanden en plafonds met ingebouwde spots. De ruime overloop leidt naar twee slaapkamers aan de voorzijde, beide ongeveer gelijk qua afmeting, elk voorzien van een draai-kiepraam en inbouwkasten. De royale master bedroom van maar liefst 30 m2 ligt aan de achterzijde en geeft voldoende daglicht d.m.v. een dakkapel over de volle breedte. Deze slaapkamer biedt volop ruimte en comfort mede door de aanwezigheid van inbouwkasten met aansluitend twee inloopkasten. De airco zorgt voor de nodige verkoeling maar kan ook verwarmen. Vanuit de inloopkast is aan beide zijde toegang tot een kleine bergzolder onder de schuinte van het dak met meer opbergmogelijkheden. De badkamer op de verdieping is deels betegeld en voorzien van een ruime douche, een vrij hangend wandtoilet, een badmeubel met lades en een spiegelkast.

De tuin aan de zijkant van de woning biedt veel privacy en ligt op het zonnige zuiden. Het royale, volledig beklinkerde terras is een heerlijke plek om te ontspannen en is voorzien van een sfeervolle overkapping met buitenhaard. De grote kastanjeboom zorgt er in de zomer voor dat er genoeg schaduw aanwezig is. De voortuin, met twee volwassen kastanjebomen, een beukenhaag en een originele waterput, straalt landelijke charme uit en benadrukt de oorspronkelijke leeftijd van de woning. Naast de brede (gedeelde) oprit is er parkeermogelijkheid voor twee auto’s. Tevens is er nog voldoende ruimte om een eventuele carport of buitenberging toe te voegen.

Egchel is een dorp in de gemeente Peel en Maas met circa 1.200 inwoners en met vele actieve verenigingen. De dagelijkse voorzieningen zijn te vinden in het aansluitende dorp Panningen met een ruim winkelaanbod, bioscoop, theater en school voor voortgezet onderwijs. De omgeving biedt een groot aanbod in vrije tijdsbesteding. Op circa 5 km afstand zijn de Heldense Bossen gelegen; een prachtig bosgebied van circa 1100 hectare. De Heldense Bossen biedt door zijn vele, goed begaanbare, wandel- en fietspaden vertier voor fietsers en wandelaars. Tevens is het Nationaal park ‘De Groote Peel’ op 16 km afstand gelegen, kortom een perfecte plek om te wonen. Egchel is goed bereikbaar via auto, de A67 ligt binnen 10 km en via de A67 bereikt u ook de A73. Grotere plaatsen in de buurt zijn Venlo, Roermond en Eindhoven.

Verkopers vertellen… “Met de voordeur in het dorp en de achterdeur in het groen”

Zo’n dertig jaar geleden ontdekten we deze boerderij in Egchel. Een eigentijdse boerderij met de voordeur in het dorp en de achterdeur in het groen. Met veel liefde en toewijding hebben we deze plek omgetoverd tot een fijne sfeervolle woonboerderij. Het achterste gedeelte heeft altijd dienst gedaan als kantoor aan huis en is later omgebouwd naar een appartement. Nu willen we wat kleiner gaan wonen en geeft de gemeente ons de mogelijkheid om de woonboerderij op te splitsen. We blijven op ons stekkie wonen maar verhuizen naar het achterste gedeelte.
Ben jij op zoek naar een woning die zowel karakter als modern wooncomfort biedt en wil jij onze nieuwe buur worden? Neem dan contact op om een bezichtiging in te plannen en ervaar zelf de charme, rust en ruimte die dit prachtige huis te bieden heeft.

Hartelijke groet, Frank en Marjan

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten